Ювентус може да бъде осъден да плати десетки милиони долари, след като скандалът в Сеул отпреди няколко дни стигна до съда.

Тогава Кристиано Роналдо не влезе в игра за италианския си тим в демонстративен мач срещу Сборен състав на местната лига. Португалецът гледаше от скамейката, докато 60 000 корейци по трибуните очакваха да го видят на терена.

Оказва се, че това е нарушение на договора между Юве и The Fasta - корейската агенция, уредила двубоя. Кристиано е трябвало да играе поне 45 минути според договора.

В телевизионния коментар по местната телевизия бяха изречени сериозни думи по адрес на Роналдо, а в знак на обидата от неговото непоявяване на игрището, фенове скандираха името на големия му конкурент за трона във футбола Лео Меси.

Така първият съдебен иск вече е внесен от агенцията и ще е за обезщетение в размер на близо 40 милиона долара от Юве заради нарушението на контракта.

Още 15 милиона долара ще иска телевизионният канал, излъчил мача в Корея, който от своя страна ще бъде съден от рекламодатели, платили за спотове по време на двубоя в очакване на терена да е Роналдо.

Но най-любопитното е, че феновете ще съдят Ювентус - вероятно всички 60 000, присъствали на мача.

Те ще искат по 100 долара обезщетение, от които 60 са за билетите, платени за контролата, а останалите - за причинени "дълбока обида и голям стрес".

Така, ако бъде осъден и по трите дела, Юве ще плати прескъпо - някъде около 60 милиона долара, за нарушаването на споразумението.

Според Робин Чанг, изпълнителен директор на The Fasta, причината е изцяло в Роналдо.

Той твърди, че в първите минути на второто полувреме е отишъл при Павел Недвед, директора на Юве, в ложите на стадиона. И му е казал, че Кристиано не е на терена със смените, а трябва да се появи. "Той не иска да играе, няма какво повече да направя", е признал Недвед.