Сагата около бъдещето на суперзвездата Килиан Мбапе продължава да се задълбочава, а изходът й е обгърнат с неяснота и една огромна въпросителна.

А именно - ще остане ли в ПСЖ или ще премине в Реал (Мадрид) като свободен агент на 30 юни, когато договорът му с френския гранд изтича.

Темата е водеща както за испанската, така и за френската спортна преса днес, а разкритията са мащабни.

Според мадридското издание Marca, Мбапе е пожелал допълнителни 100 милиона евро над сумата, която двете страни вече са договорили. Това му условие обаче категорично е отхвърлено от Реал.

От "Бернабеу" са настояли той да спази предварителната финансова договорка, след като двете страни се разбраха по детайлите още преди месец.

Отказът на Реал пък дава надежди на Пари Сен Жермен, че все още има шанс Мбапе да преподпише с клуба.

За целта е обработвана дори майката на играча. Според авторитетното издание "Екип", семейството на голаджията е пристигнало вчера в Катар по покана на собствениците на ПСЖ.

Близките са настанени в ултралукс, а целта е ясна - да бъдат убедени, че най-добре за Килиан ще е да удължи договора си.

Шефовете на ПСЖ правят и невъзможното да задържат голаджията и заради още един факт - световното първенство през зимата отново в Катар, където около Мбапе ще се фокусира почти цялата рекламна кампания на домакините.

Очакванията са сагата да продължи поне до момента, в който ПСЖ ще си подпечата титлата във Франция. Това може да стане още следващия кръг, а после Мбапе ще е свободен да обяви публично решението за бъдещето си.