Английският отбор пееше с феновете близо 30 минути след края на епичния полуфинал срещу Дания, а никой от зрителите не си тръгваше от "Уембли".

Песента, която стана символна и съпровожда този отбор по пътя му към финала на Евро 2020 е "Sweet Caroline" на Нийл Даймънд, а след победата над датчаните дори селекционерът Гарет Саутгейт запя.

Традиционно сдържан, той този път даде воля на емоциите, разхвърля сакото и запя мощно с феновете, като дирижираше с ръце изпълнението на десетки хиляди гласове.

Саутгейт е критикуван много за селекцията си, за начина на водене на мачове и какво ли още не, но за три години записа полуфинал на Мондиал, финална четворка в Лигата на нациите и сега - финал на Европейско първенство.

"Не сме ви виждали да празнувате така", подхвърли репортерът на ITV към Саутгейт след песента.

"Заслужихме си го! - отвърна треньорът. - Предстои още един мач и той трябва да бъде спечелен. Ние искаме да спечелим титлата. Да завършим работата си.

Младите хора в страната, а и играчите в състава ни като Белингам и Фодън, те си мислят, че винаги е било така. Обяснихме им, че трябва да изживеят момента максимално, да се зарадват, да празнуват. Англия чака този финал 55 години! Ние всички сме израснали с мисълта да видим отбора си на него. Ето, сега ще имаме шанс да спечелим в неделя.

Италия е страхотен отбор. Познавам Роберто и знам каква работа свърши той. В последните 2-3 години те са най-постоянният отбор в Европа и ще са на "Уембли" изпълнени с увереност. Но и за нас важи същото. Ние нямаме от какво да се притесняваме."