Селекционерът на Гана Ото Адо изрази недоволството си от това колко квоти получават африканските тимове за световни футболни финали. На Мондиал 2022 в Катар има пет отбора от Черния континент, което според Адо е напълно недостатъчно на фона на това, че има общо 55 африкански страни.

"В Африка има 55 страни, а ние имаме само пет отбора на световно първенство. Никога в историята на ФИФА не сме били толкова силни, колкото сме в момента", категоричен бе Адо и направи съпоставка с Европа.

"Ако имахме толкова квоти, колкото и Европa, то шансовете на африканските тимове да направят нещо значимо на първенствата, щяха да бъдат далеч по-големи. Аз лично виждам това като несправедливост", добави още Адо, който макар да е роден в Германия, записа 15 мача за Гана по време на кариерата си на футболист.

Освен това наставникът изглежда забравя, че от Мондиал 2026, когато отборите-участници ще бъдат 48, квотите за Африка ще се вдигнат почти два пъти. На първенството в САЩ, Канада и Мексико ще се класират общо девет африкански отбора.

Днес Гана играе срещу Южна Корея.