Христо Стоичков влезе в дома на Диего Армандо Марадона в Буенос Айрес, за да сложи край на тура си из Южна Америка, срещнал го с велики личности на футбола от региона.

"Златната топка" на България вероятно ще заслужи такава и в журналистиката с интервютата си с Ромарио, Бебето, Ривелиньо, Енцо Франческо, Убалдо Фильол и т.н.

Мястото, на което завърши обиколката на пратеника на "Унивижън" бе къщата на Диего, в която той е израснал, редом с още 7 членове на фамилията.

Най-голямата от сестрите на Марадона - Ана, отвори вратите на дома за Ицо, който публикува снимки от филма, заснет вътре.

Покойният аржентински футболен идол е роден в предградието Вия Фиорито, където по думите му "на четири къщи има по една тоалетна".

Снимка: Facebook, H8SHristoStoitchkov

Стоичков бе приет в дома на семейството от времето, когато Диего е тийнейджър и вече започва с първите стъпки във футбола в Архентинос Хуниорс.

Камата влезе в стаята на легендата, показвайки на света плочите и простичкото обзавеждане, сред което е израснал великият играч и негов добър приятел.

"Турът завърши на едно уникално място!

Анна, най-голямата сестра на незабравимия дон Диего Марадона ме прие в дома им! Къщата, в която са живели осем души! Стаята на Диего, неговата музика...

Още веднъж се докоснах до митологията, която той завинаги ни завеща! Поклон!", написа Стоичков в социалните мрежи към фотосите.

 

Снимка: Facebook, H8SHristoStoitchkov

Снимка: Facebook, H8SHristoStoitchkov