Шефът на съдийската комисия към БФС - Костадин Гергинов, коментира спорната ситуация в мача между ЦСКА 1948 и Левски, завършил наравно 0:0.

Тогава главният съдия Никола Попов отсъди дузпа за "червените", но секунди по-късно промени решението си и показа жълт картон за симулация.

Въпросното решение на Попов вбеси ръководството на новака в елита и реферът получи обвинения от финансовия благодетел на отбора Цветомир Найденов.

Гергинов обаче е категоричен, че Попов се е справил добре с двубоя и е получил висока оценка за представянето си.

"Подкрепяме Никола Попов. Според мен дузпа нямаше. Той отсъди дузпа, но след това превъртя ситуацията на видео в главата си. Оценката на съдията не е отлична, но е много добра и затова той получава наряд за Купата", коментира Гергинов.

Той добави, че цялостно не е доволен от представянето на родните съдии, но отрече да има "черно тото" или помагане на конкретни отбори в първенството. Освен това отбеляза, че е категорично против да се назначават съдии от чужбина.

Похвали представянето на Волен Чинков и Георги Кабаков, както и на Драгомир Драганов за добрата му работа в мача между Лудогорец и ЦСКА.