Лудогорец е носител на Купата на България и това променя до някаква степен общата картина до края на сезона в шампионския плейоф, в търсенето на европейски квоти.

Разбира се, резултатите остават това, което ще реши битката, но евентуален успех на финала на ЦСКА 1948, гарниран с титла на отбора от Разград, щеше да даде различен ракурс.

Ситуацията сега:

Лудогорец и ЦСКА са сигурни за Европа, недостижими на първите две места. А и "орлите" са с Купата. Техен дубъл (водят с точка пред "червените") ще означава, че вторият и третият се класират директно в Лигата на конференциите, а четвъртият играе с бараж с тима, който завърши седми.

Няма съмнение, че именно за това трето място вече е битката. А ако ЦСКА 1948 бе взел купата, това предопределяше, че дори да си трети, пак си на бараж (трофеят гарантира квота на победителя в турнира).

Какво предстои:

В петък от 20:30 часа Левски (58 точки) приема Черно море (54), като и двата отбора са в играта. Само победа на варненци ги оставя в нея, но загуба ги оставя извън дори теоритечните сметки за Европа, при два оставащи кръга след този.

В събота ЦСКА (77 т.) е домакин на Локомотив (Пд), който има 50 и реалистично е извън уравнението. Но победа ще прати домакините на първо място пред Лудогорец, който е със 78 точки, поне до неделя.

Тогава лидерът гостува на днешния си противник ЦСКА 1948 (61 точки) в друг изключително любопитен мач. Ако допусне точките с Левски да се изравнят, отборът, който домакинства в Бистрица, все още ще е пред "сините" заради предимство в преките двубои. Но при два оставащи кръга, ще е сериозно застрашен за третото място.

След този кръг:

3 юни

Локомотив (Пд) - Черно море

Лудогорец - Левски

ЦСКА - ЦСКА 1948

7 юни

Левски - ЦСКА

ЦСКА 1948 - Локомотив (Пд)

Черно море - Лудогорец.