Джанлука Манчини бе героят за Рома в дербито на Рим срещу Лацио в събота вечер. Защитникът отбеляза победното попадение за "вълците", които спечелиха битката за Вечния град с 1:0, но радостта му след края на мача сега ще му навлече неприятности, след като стана ясно, че поведението му след последния съдийски сигнал е обект на разследване.

Бранителят развя огромен флаг от агитката на "Рома", като посланието му беше ясно - знамето бе изпипано в цветовете на съперника Лацио, синьо и бяло, а в средата му бе изобразен голям черен плъх. Освен това имаше и по-малък флаг, нак ойто пишеше "Анти Лацио".

Манчини направи обиколка на целия стадион с въпросните знамена в ръцете ви, но най-много се задържа пред феновете на своя тим. Капитанът на Лацио Чиро Имобиле обяви постъпката като "неуважителна" и подчерта, че някои хора празнуват със стил, а други очевидно - не.

По-късно самият защитник се извини, като уточни, че не е искал да обиди когото и да било, но вече е късно, защото от италианската футболна федерация започнаха разследване по случая.

С победата Рома продължава битката за Топ 4 - в момента "джалоросите" са пети с 55 точки, три по-малко от четвъртия Болоня.