https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18448328/0131

Отборите на Дунав и Славия завършиха наравно 0:0 в мач от деветия кръг на Първа лига.

Равенството бе логично с оглед на показаното, като двата тима не изиграха особено бляскав мач в Русе.

Те все пак имаха по няколко отлично положение, с които да измъкнат победата, но не успяха да го сторят.

Вратарят на Славия Георги Георгиев направи феноменално спасяване през първата част, а през втората два отлични шанса се откриха пред Стефан Христов, но той ги пропиля.

Славия пък уцели гредата в последната 90-ата минута, а в началото на второто полувреме Цветелин Чунчуков се оказа сам срещу вратаря, но не сполучи с опита да го преодолее.

Може би най-интересното се случи пред мача, когато собственикът на Дунав - доктор Симеон Симеонов, заяви че се оттегля.

"Когато не намирам повече идеи и сили да променя нещата, е логично да се оттегля. Не успях да направя нещата, които исках. Няма хора на стадиона, но това не е само в Русе. Българският фен е такъв - предпочита да седи вкъщи и да гледа мачовете по телевизията. Не го разбирам това, за мен е нормално, когато обичаш един отбор, да го подкрепяш във всеки удобен момент. Демотивиран съм.

Точна дата на своето оттегляне не мога да определя. Мога да изчакам малко, но това не може да продължи вечно. Чисто финансово нашият клуб е окей - даже имаме и емблема! Мога да кажа, че нямаме задължения, не дължим и една стотинка. Истина е, че сме подписали предварителен договор с ирански бизнесмени, но те де факто не са собственици на Дунав все още. Има техни обещания, които трябва да бъдат изпълнени, за да станат собственици. Съмнявам се, че това нещо ще се случи, но, разбира се, храним надежда", сподели той.