Нотингам Форест тръгва на бунт срещу Висшата лига, след като загуби в неделя гостуването на прекия конкурент Евертън с 0:2.

Поражението остави славния клуб, двукратен шампион на Европа, в ситуация да е само на точка над зоната на изпадащите, при пет оставащи кръга.

В мача на "Гудисън Парк" тимът имаше претенции за три неотсъдени дузпи. Две от ситуациите всъщност изглеждаха точно като нарушения в наказателното поле на домакините, извършени от ветерана Ашли Йънг.

Но реферът Антъни Тейлър не отсъди нищо, а ВАР не се намеси.

Клубът изригна в социалните мрежи минути след края на мача, като използва профилите си в Туитър и Фейсбук, за да оповести, че няма да се примири с несправедливости.

"Три невероятно лоши решения отидоха срещу нас - пише в съобщението. - Три дузпи, които трябваше да бъдат отсъдени. Не можем да приемем това. Търпението ни бе тествано безброй пъти през сезона и това вече е твърде много.

Още повече, че реферът на ВАР е известен като фен на Лутън и ние предупредихме съдийската комисия за това."

Тук вече става дума за обвинение в конспирация. Лутън е тимът, с който очевидно Форест ще се бие за оцеляване. А въпросният арбитър и Стюарт Атуел, един от най-опитните във Висшата лига.

Мениджърът на отбора Нуно Еспирито Санто се присъедини, когато чу за написаното от клуба.

"Не е само в този мач. Доста пъти ни ощетяваха през сезона, като остава впечатлението, че решенията се натрупват все в наша вреда. Днес първата ситуация е при резултат 0:0, а това говори достатъчно за нейната важност. Но пак не бе отсъдена дузпа. Не разбирам това решение. При другите две може да има някакво съмнение, макар и то да бъде заличено, когато се видят повторенията. Но първата ситуация е ясна, няма никакво съмнение около нея. Никой не може да обясни как Тейлър и ВАР не я отсъдиха."

Нотингам вече бе наказан и с 4 отнети точки, като и тогава се възмути от решението на Висшата лига.

Куриозно, другият санкциониран клуб - с 6 отнети точки, е именно Евертън, който сега диша по-спокойно след победата в прекия двубой.

ИЗБРАНО