Съдията е виновен за отпадането на Барселона.

Около това мнение очаквано се обединиха всички в лагера на каталунците след реванша от ¼-финалите на Шампионската лига срещу ПСЖ. Барса отпадна след загуба с 1:4 като домакин, а ключови се оказаха отсъжданията на румънския съдия Ищван Ковач.

Реферът реши двубоя след спорен червен картон за Араухо в 29 мунута. След това Шави беше изгонен в 56-ата минута след реплика към Ковач, а девет по-късно бе изгонен и треньорът на вратарите на тима.

"Казах на рефера, че е много слаб, бедствие, че не разбира играта, беше катастрофален. Промени напълно мача, не обичам да говоря за съдиите, но неговите отсъждания белязаха мача. Когато на терена бяхме 11 на 11, беше едно, но с 10 играчи стана много сложно. Жалко е, че сезонът за нас поради едно съдийско решение приключва тук. Бих искал да играя единадесет срещу единадесет срещу ПСЖ на Луис Енрике", коментира Шави.

Колегата му в ПСЖ Луис Енрике пък предпочете да се фокусира върху представянето на неговия отбор, а не върху отсъжданията на рефера.

"Очевидно е, че започнахме мача брилянтно. За дванадесет минути те дори не се бяха доближили до нашата врата, но със зрелищната игра на Ламин ни вкараха гол", сподели Енрике.

Той бе попитан и за ситуацията с Килиан Мбапе.

"Ще изчакам г-н Килиан Мбапе да говори. Докато страните не се изкажат, аз ще остана спокоен. Това е като процес. Аз съм свидетел и съм в очакване страните да се произнесат", каза още Луис Енрике.