Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев изрази мнение, че играчите му трябва да си вземат поуки след загубата с 0:2 от Клуж на старта в групите на Лига Европа. Наставникът изрази мнение, че футболистите също така трябва да намерят баланс между емоции и желание, за да не се стига до прегаряне.

"Получи се равностовен мач. Миг невнимание и загуба на концентрация при статичното положение при първия гол. Знаехме, че отборът на противника има добри изпълнители и това им е силна страна. След това загубихме организацията си, на моменти се разкъсахме и рискувахме, нямаше как. Трябваше, за да се върнем в мача. Стояхме добре до първия им гол. След това идеите ни не се случиха - да играем по фланговете", каза Белчев след мача.

"До последно се опитвахме и ни трябваше един гол, за да се върнем в мача. За съжаление не се получи. Неприятно е, че загубихме, но не трябва да ни се отразява", добави той и изрази мнение, че трябва да мислят за следващия си мач след три дни. 

"Клуж игра това, което очавахме. Представихме се достойно през по-голямата част от мача и няма как да се срамуваме. Поуката, която трябва да изкараме е, че не трябва да съжаляваме за пропуснатите възможности", изтъкна треньорът. 

Белчев сподели, че за него няма сигурни титуляри и играчите трябв да са наясно, че когато получат шанс, трябва да се възползват и да бъдат полезни. По думите му Рома е фаворит в групата, а между другите три отбора разликата не е голяма и ЦСКА няма да се откаже в нито един мач.

"Санкаре бе недоволен от смяната, но това е нормално. Няма играч, който да е доволен, когато го заменят. Изрази емоция, но всичко е нормално. Усетих малко превъзбуда преди мача и успокоих играчите. Трябва да си направим изводите и да има баланс между емоции и желание, без да се поддаваме на първото", каза той относно гневната реакция на сенегалския халф, който риташе бутилки и чанти на пейката.

Белчев благодари на феновете за неспирната подкрепа и добави, че играчите са се раздали, но трябва да продължат по най-добрия начин напред.

Капитанът на отбора Валентин Антов изрази мнение, че той и съотборниците му не са отстъпвали по нищо на Клуж. Георги Йомов пък бе категоричен, че "червените" са били по-добри от румънския шампион.