Стотици запалянковци окупираха Терминал 1 на столичното летище, за да посрещнат футболистите на ЦСКА след победата с 3:1 срещу Базел снощи. "Червените" нокаутираха фаворизирания си съперник и след десетилетие пауза отново си извоюваха правото да участват в груповата фаза на Лига Европа. 

Песните на ултрасите огласяха аерогарата дълго преди кацането на самолета, а когато треньорът Стамен Белчев и възпитаниците му излязоха, запалянковците изпаднаха в пълен екстаз.

Факли и димки съпровождаха празненствата, а случващото се донякъде напомни на посрещането след триумфа срещу Динамо в Москва преди години.

Снимка: Bulphoto

"Жребият е такъв, какъвто е. Трябва да го приемем. Съперниците са силни отбори. Трябва да се подготвим по най-добрия начин и да излезем с чест от всеки двубой. Мислим мач за мач. Йънг Бойс и Клуж са ни непознати. Не трябва да летим в облаците", заяви Белчев пред журналистите.

Капитанът Валентин Антов сподели, че всеки мач с лентата на ръката му е голяма чест, особено предвид това какви футболисти са били в тази роля преди него. Младокът направи комплимент на феновете на клуба, посочвайки ги като най-многобройните в България. 

Сега на "армейците" им предстои гостуване на Етър във Велико Търново в неделя, а европейските битки от груповата фаза стартират в края на месец октомври.