Стойчо Младенов обяви, че си тръгва от казахстанския Кайсар след края на сезона.

Той няма да поднови контракта си с клуба, с който постигна най-големите успехи в неговата история.

За 4 години в Кизилорда, Екзекутора на Ливърпул взе Купата на страната и изведе тима в евротурнирите, което никога не се бе случвало преди.

"Пандемията удари лошо по клуба - призна в интервю за казахстанската медия Sports.kz Младенов. - Четири пъти стартирахме подготовка, имаше неяснота... Когато започнах в Кайсар преди четири години, губернатор бе още Кушербаев. Неговият проект още работи, сега клубът има петима национали на страната, това никога не е било.

Но тази година е последна за мен и хората от щаба ми тук. Предупредил съм ръководството, че няма да остана. Бюджетът ни е съкратен сериозно. Вероятно във всеки клуб е така, не знам... Но това отслаби тима ни. Лидерите на отбора си тръгнаха, не можеше да ги задържим. Преговаряхме с доста играчи, но не успяхме да ги привлечем...

Клубът трябва да продължи да работи по проекта на Кушербаев. Никога не съм имал проблеми с играчите в Кайсар, аз гледам еднакво на казахстанци и легионери, когато става дума за ред и дисциплина. Дадох много шансове на местните играчи. Феновете много обичат своя отбор там."

Младенов оставя тима с ново добро класиране - в момента е седми с един оставащ мач.

Опитният наставник ще се прибере в родината, за да е близо до семейството си, след което вероятно ще чака оферти.

ЦСКА вече е затворена страница поне временно - назначава Бруно Акрапович. В последните дни се появиха спекулации за интерес от БФС към Младенов като евентуален следващ национален селекционер, но дотук няма нищо официално.