ЦСКА е близо до привличането на ирландския полузащитник Греъм Кери от английския Плимут Аргайл. Това написаха на Острова, като от българския клуб все още няма потвърждение на новината.

Кери е на 30 години и преди седмици изпадна с Плимут от третото в четвъртото ниво на английската игра - Лига 2. Действа като офанзивен полузащитник, ляв халф или дори крило - отново отляво.

Ирландецът е опитен футболист, минал през академията на Селтик (без мач за първия отбор там), Сейнт Мирън и Рос Каунти в Шотландия, както и през английския Хъдърсфийлд.

Привличането му е доста изненадващо, като едва ли класата на футболист от трета лига в Англия отговаря на това, което търси отбор с амбиции в европейските турнири, където ще играе ЦСКА.

Изобщо селекцията на отбора дотук е интересна и леко странна.

Привлечени бяха шотландецът Тони Уот, руснакът Денис Давидов и българският ветеран Петър Занев - все футболисти, идващи или от доста невзрачни като амбиции клубове, или сякаш след най-добрите си години във футбола.

Кери с актуалния герой от финала в Шампионската лига Дивок Ориги в мач Ливърпул - Плимут преди 2 години за Купата на ФА.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos