Арда постигна първата си победа от 21 септември насам. Отборът от Кърджали успя да спечели като гост на Берое с 1:0 и след днешните три точки се залепи точно до заралии в класирането на родното първенство.

Единственият гол под дъжда в Стара Загора бе дело на бивш играч на домакините - Спас Делев. Нападателят на гостите реализира десетина минути след началото на второто полувреме, когато Арда матира защитата на домакините с добре организирана атака, завършила с чудесен извеждащ пас на Светослав Ковачев към Делев, който отбеляза с левия крак за 1:0.

И двата отбора имаха и други възможности, като по веднъж уцелиха греда, но повече голове нямаше. Преди почивката Берое имаше превъзходство, което не успя да материализира, а след почивката кърджалии нанесоха своя удар.

Героят за Берое от гостуването във Велико Търново - Гаюс Макута, разтресе страничната греда на Иван Караджов в 51-ата минута, когато проби и стреля, а топката рикошира в защитник на Арда, след което се отби в гредата.

Малко след това гостите поведоха, а по-малко от десет минути след гола и те удариха греда - Петко Ганев го стори след изстрел с глава.

С днешния успех Арда се изкачи до петото място в класирането - с актив от 17 точки, но и мач по-малко. Берое е на четвърта позиция с точка повече.