Два месеца след най-големия мач в скромната история на Арда - финалът за Купата на България, както и седмица след европейския дебют на тима, бъдещето на кърджалийския клуб изглежда доста неясно.

Както всичко вървеше по невероятен начин в последните месеци, изведнъж стана ясно, че финансовите благодетели на Арда се оттеглят.

В последните години с финансирането от Румен Гайтански и неговият партньор Стефан Пешев, Арда извървя пътя от аматьорския футбол до дебют в елита и място в международния футбол.

Това потвърди самият Стефан Пешев пред "Dsport.bg". "Мога да потвърдя, че Румен Гайтански вече няма да бъде благодетел на Арда Кърджали и спира финансовата издръжка на клуба. Ние то този момент бяхме негови финансови партньори и също се оттегляме", заяви той.

Доста тревожни новини, защото на този етап няма никаква яснота как Арда ще намери финансиране и дали изобщо има подсигурен бюджет за доиграването на сезона.

Тази новина идва по-малко от 24 часа след отпадането на кърджалийски от евротурнирите след общо резултат 0:6 срещу Апоел Беер-Шева от Израел.

Арда не бе сред клубовете с най-голям бюджет у нас, като благодарение на отличната работа на теньора Николай Киров и страхотната сплав от млади и опитни българи в състава, клубът сътвори страхотни неща, особено през миналия сезон.

Въпреки това без помощта на финансовите благодетели, вероятно Арда ще трябва да се раздели с някои от играчите с по-сериозни възнаграждания.