Това е първа победа в турнир от сериите Мастърс за българина като играч от топ 10 на АТР, съобщи БТА. В момента Григор е №8 в света.

Следващият съперник на българина е Томи Робредо (Испания), поставен под номер 17, който се справи с французина Жил Симон със 7:5, 6:4. Двубоят тази вечер и е втори в програмата на корт „Grandstand”, като ще започне не по-рано от 20 часа българско време.

Поставеният под номер 7 Димитров показа колебания на старта и въпреки че първият пробив беше негов и поведе с 4:1 в началния сет, но допусна срив и го загуби с 4:6.

Във втория сет двамата влязоха пределно концентрирани, като спечелиха първите си подавания. Но при 3:2 българинът успя да нанесе своя удар. Той реализира пробив и бавно, но методично наложи волята си за крайното 6:2.

Третата част стартира по сходен сценарий, като отново Димитров поведе с 3:2 гейма. После получи две възможности за пробив и се възползва още от първата, за да поведе с 4:2. Последва труден гейм, в който най-добрият ни тенисист не позволи пробив и поведе с 5:2.

В крайна сметка Григор Димитров взе сета с 6:3, а с това си осигури и участие в следващия етап от турнира.