Вратарят на Черна гора и английския клуб Милуол Матия Шакич почина в дома си в Будва днес, като новината смрази футболния свят.

Момчето бе едва на 26 години, в разцвета на силите си и след най-силния сезон в кариерата му, като се говореше, че това лято към него интерес има от отбори във Висшата английска лига.

Шакич е починал внезапно у дома си, без да има някакви вести за насилствена смърт или заболяване. Вероятно става дума за инфаркт, като новината е още по-потресаваща заради възрастта на футболиста.

Преди 10 дни Матия пази на Черна гора в контрола срещу Белгия и се очертаваше да е новият титулярен страж на родината си.

Минал през академията на Андерлехт, а после и на Астън Вила, от почти десетилетие той живееше в Белгия и после в Англия, в търсене на пробива си в големия футбол.

Роден е на Острова, но като дете се прибира временно в Черна гора заради работата на татко му, за да отиде пак като юноша във Великобритания.

Пази на Уигън, Уулвърхемптън, Стоук Сити и Милуол, където се утвърди през миналия сезон и бе титуляр в Чемпиъншип.

"Всички в клуба са потресени и ужасени от новината за смъртта на Матия - написа на сайта си Милуол. - Изпращаме своите най-искрени съболезнования и любовта си към семейството на вратаря ни. Това е невероятно труден момент за всички нас."

Федерацията на Черна гора също публикува кратко съобщение, а сайтът на организацията е изцяло в черен фон от часове.