Франция е в паника, след като Килиан Мбапе бе закаран в болница в Дюселдорф малко преди полунощ в понеделник.

Носът на нападателя бе счупен при удара му с глава в мача с Австрия, след който се удари в рамото на бранителя на съперника Кевин Дансо. Кървавите гледки при излизането на суперзвездата притесниха зрителите, но се оказва, че не е само кървенето от удара, което е проблем. Носът е счупен, при това доста тежко.

"Състоянието му не е добро - вдигна рамене селекционерът Дидие Дешан. - Видях го в съблекалнята, на масажната маса, където опитваха да наместят носа му и да тръгнат за болницата.

Трудно се изправи, не е никак добре. Надявам се, че ще се разминем с операция и дълго възстановяване.

Ще знаем повече утре (днес, б.а.)."

Снимка: Getty Images

Според шефа на френската федерация Филип Диало, най-лошото се е разминало. Но интервенция все пак е имало.

Предположенията са, че Мбапе ще може да играе в третия мач от групата срещу Полша, но ще бъде предпочетено да не се рискува с него до фазата на елиминациите.

Дешан обаче намекна, че иска да го ползва още срещу Нидерландия в мач №2.

"Нашият отбор с Килиан е по-силен, отколкото без него. Бих искал да го имам на разположение за всеки мач. Надявам се да е възможно", каза треньорът.

Има шанс - според в. "Екип", асът да излезе с маска още срещу "лалетата". Но ще се преценява от щаба дали е нужен подобен риск. Вероятно това с маската така или иначе ще е наложително, дори Мбапе да се върне чак за елиминациите.

Снимка: Getty Images