Селекционерът на Испания Луис Енрике бе видимо ядосан на официалната пресконференция преди осминафинала с Мароко. Двубоят е във вторник от 17 часа.

Треньорът влезе в пререкание с журналистите, които критикуваха отбора след загубата от Япония с 1:2 в последния мач от груповата фаза. Спецът бе категоричен, че атаките към Ла Роха са незаслужени.

"Имахме 10 лоши минути... 10 от общо близо 300 на това световно. Винаги се фокусирате върху лошото, а аз търся позитивното. Това е разликата между мен и вас", обърна се Енрике към представителите на медиите.

Острият тон се запази и при отговорите му на всички останали въпроси, свързани с мача с Мароко.

"Всички футболисти са в добро физическо състояние, с изключение на... Не, всъщност всички са добре. Няма да сменим стила си на игра само заради това, че на някой журналист не му харесва. Това обаче не означава, че трябва да доминираме 90 минути, защото играем срещу отбори, футболисти и треньори на много високо ниво. Не играем сами.

Много съм мотивиран и съм убеден, че можем да постигнем добър резултат. Не ме интересува толкова резултатът, колкото това отборът да играе добре. Мароко е от отборите, които са в най-добра форма на това първенство. Ако някой ги подценява, това не сме ние. Ще има моменти в мача, в които съперникът ще е по-добър от нас, но Испания ще търси победата, атакувайки", обясни Енрике.

За финал спецът призна, че в тима се готвят и за равенство и евентуално изпълнение на дузпи.

"Преди повече от година казах на играчите, че трябва да бият повече по 100 дузпи. За мен дузпите на се лотария. Ако си ги тренирал, динамиката на удара е по-добра. Вратарят също е важен, а ние имаме добри вратари. Дузпите са нещо, което имаме предвид", каза треньорът за следващите мачове.