Мачът срещу Динамо Брес за влизане в групите на Лига Европа е най-важният за Лудогорец, заяви треньорът на разградчани Павел Върба преди заминаването на тима за Беларус.

"Това е мачът на сезона за нас. Продължавам да повтарям, че не продължим ли напред, не влезем ли в групите, това няма да е добре за клуба. Аз съм за това тук, да влезем в групите и да играем европейски мачове.

Днес може би изглеждам спокоен, но да видим как ще е утре. Чака ни много тежък мач", коментира Върба.

"Динамо Брест разполага с добри футболисти, разучихме ги добре. Нашите амбиции са най-високите. Искаме да продължим напред", каза още наставникът преди срещата, която е утре в 21 часа.

Изпълнителният директор на тима Ангел Петричев заяви, че очаква труден мач, но е оптимист и не иска да си мисли, че отборът няма да играе в турнира, а само във вътрешното първенство.

"Очакванията са за труден мач с един корав противник, който е достатъчно амбициран да играе за първи път в историята си в групите на Лига Европа. Ще бъде много трудно. Надявам се нашият отбор да е достатъчно готов физически, психически и тактически, за да можем да спечелим мача и да влезем в групите. Това е нашата цел.

Дано сме ефективни в нападение и в защита и с малко късмет да зарадваме нашите фенове и всички, които обичат Лудогорец. Не е лесно, но стъпка по стъпка намираме ритъма си. Този Лудогорец ще бъде много силен. Въпросът е след колко време. С всеки ден трябва да растем и да показваме добро лице и да играем успешно в евротурнирите", отсече Петричев.