Италианският селекционер на Унгария Марко Роси обяви, че не се интересува от случилото се около евроквалификацията в София в последните дни.

В четвъртък от 19 часа неговият отбор гостува на България, след като за седмица се смени три пъти мястото на провеждане на срещата. За да се върне на оригиналното - Националния стадион "Васил Левски".

Роси говори на пресконференция там днес, като сподели очакванията си за двубоя утре. Но джентълменски и дипломатично отказа да ни критикува за организацията, която създаде големи главоболия на отбора му с подготовката за мача.

На въпрос от репортер какво мисли по темата и за позицията на унгарската федерация, която определи поведението на българските домакини като "неспортсменско", Роси отвърна:

"Досега не бях чел нищо и не исках писанията в интернет да ми влияят. Бях фокусиран изцяло върху мача с България, като имам предвид играта. И нашата победа. За това сме в София."

Относно спортно-техническите аспекти преди мача, ето думите на италианския треньор:

"Проучихме нашия съперник. Въпреки че имат само две точки, те нямаха късмет в голяма част от мачовете. България играе добър футбол и можеше да има четири или пет точки повече.

Уважаваме съперника, но искаме да направим последната крачка към целта ни утре. Моя слабост е, че не мога да подготвя отбор за равенство. Ако обаче стигнем до такова, няма да плача.

Няма да правим големи промени. Проучихме работата на Илиан Илиев в Черно море и знаем каква система използва там. Разбира се, не знаем какво ще предпочете в националния отбор, но сме се подготвили за всичко.

Познаваме всеки български национал, без изключения. Помня Кирил Десподов от Каляри и знам колко добър футболист е, но в този отбор се отличава не само той."

Унгарците ще са доволни на реми, защото то ги класира и на теория за Евро 2024. Те водят с 14 точки в група G, втори са сърбите с 13, а Черна гора има 8.

България е на последно място с 2 т.