Треньорите на родните грандове ЦСКА и Левски дадоха пресконференции ден преди дербито между двата тима.

"Червени" и "сини" се изправят помежду си от 16:15 на националния стадион "Васил Левски", като разликата между двата тима в класирането е една точка в полза на ЦСКА.

Милош Крушчич и Георги Тодоров бяха предпазливи преди мача, като очаквано не чухме гръмки слова и от двамата.

Те обаче не пропуснаха да споменат темата Слънчев бряг, която стана актуална след плъзналите кадри на "червения" нападател Али Соу, който се забавлява в морския ни курорт. Треньорът му Крушчич заяви, че не е бил на въпросното празненство и няма как да коментира случилото се на този етап.

Часове по-късно колегата му Георги Тодоров сподели, че ЦСКА има изключителен нападател в негово лице, въпреки че ходи по Слънчев бряг.

Ето и акцентите от пресконференциите на двамата:

Милош Крушчич:

"Създаваме доста положения. Срещу Ботев имахме 22 удара. Срещу Локо също, срещу Витоша двадесет и нещо. Имаме положения и удари. Малко ни липсва точност, да бъдем още по-агресивни. На тренировки бием удари. Али Соу трябва да използва моментите. Добре е да контролираме играта, да имаме удари. Имам и нямам дилеми в атака. За 24 часа може всичко да се случи - не дай си Боже някой може да се разболее, може нещо да се случи. Ще видим какво ще стане.

Трябва да променя някои малки технически детайли. Ще трябва да играем нашата игра. Всичко зависи, ако нашият съперник да ни позволи да го направим. Промениха малко системата. Вижда се малка промяна. Играха с един дефанзивен и двама офанзивни в средата на терена. Играем всеки мач на максимум. Няма да пазим футболисти от картони или да бъдат свежи за Купата. Ще играем с най-оптималния състав срещу Левски.

За мен важно е представянето на играчите на терена. Ако заслужават да играят, ще играят. Ако играят добре няма от какво да се притеснява. Важното за мен е да играят добре. Имаме добри футболисти, тактически сме добре, имаме фенове, във форма сме", заяви той.

Георги Тодоров:

"Още не мога да усетя кой в какво състояние се намира. Тези мачове се играят с характер. Независимо от състоянието на двата отбора, резултатът е непредсказуем. Този, който е бил в по-добро състояние, е губил. Разчитам, че футболистите ще излязат и ще покажат футболните си достойнства и ще играем добър футбол.

Хората са различни. Надявам се футболистите да защитят имената си. Мисля, че отборът на ЦСКА има леко предимство. Мачът се печели в средата на терена. Ако изгубим средата, можем случайно да спечелим, но в никакъв случай няма да бъде добре. Ще бъде плод на случайността. Не ме притесняват нападателите, вратарите и централните халфове, но на всички други позиции е притеснително. Приемете, че Тиам ми е любимец. Той играе много добре и прави това, което искам от него. Нямам основание той да не играе. Всички юноши са ми любимци, не само в първия отбор. Ще търсим офанзивна игра, но имаме едно наум, защото ЦСКА има бързи хора в нападение. Трябва да бъдем много внимателни. В никакъв случай няма да се върнем в глуха защита и да се браним. Това, че ще играем в 16:00ч., е леко предимство за нас, защото те играха мачовете си в късни часове, когато времето е свежо.

Те имат един добър централен нападател, независимо че ходи в Слънчев бряг. Имат добри хора в нападение. Нямаме проблеми с висящи картони. Нашите футболисти ще отидат в Слънчев бряг след 1-ви. Ако достигнат до финала за Купата и го спечелят, могат да отидат. Човек винаги трябва да има мечти и да ги следва. Има един нападател от 2003-а година, който ще видите. След вторник ще ви кажа дали е моментът да се налагат юноши. Разберете ме право. Не съм песимист, но не се е променила дотолкова обстановката, че да бъде оптимист. Човек трябва да има желание и се раздава напълно. Искам да се раздаваме, за да зарадваме феновете по трибуните. Надявам се утре да играем хубав футбол, а за нашия отбор да бъде предпоставка за следващия мач", заяви той.