ЦСКА приема Лудогорец днес и може да спаси интригата в първенството, което все повече започва да изглежда в познатия формат "битка за второ място".

Дербито е в 17,30 ч на стадион "Българска армия" (по Диема спорт), авансът на Разград е 6 точки пред "червените", а всичко друго, освен домакинска победа, осигурява спокойна Коледа на шампионите.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/14749691/013100

ЦСКА не е побеждавал Лудогорец у дома в първенството след появата на "зеленото" футболно явление на картата - а това бе едва преди 7 години. Единственият успех в София бе преди година, на 14 декември, за Купата на България след продължения (2:1).

Сега трябва да се случи, ако отборът на Нестор Ел Маестро има амбиции да счупи статуквото, а то говори ясно за хегемония - седем титли поред на Лудогорец.

Букмейкърите не са категорични, както подобава на голямо дерби. Експертите - също. Например Ники Александров от Букмейкър Рейтинги предлага своето виждане за домакинска победа, но ставките са впечатляващо високи.

Вижте ВИДЕО с прогнозата му ТУК. 

Домакините влизат в сблъсъка ранени, след като изненадващо загубиха от Славия с 0:1. Освен поражението и точките, ЦСКА най-вероятно остава и без Кирил Десподов, водещия си играч в атаката. Глезенът му е със сериозни поражения от тежкото нарушение на слависта Александър Александров.

Лудогорец ще стартира в двубоя без напрежението от европейски ангажименти, както е по традиция по това време в последните сезони. Този път българският представител отпадна рано в Лига Европа и доиграва груповата фаза за чест (и някое евро). Така цялата концентрация на Лудогорец е в първенството, а авансът от 6 т. осигурява далеч по-голямо спокойствие в лагера на гостите.

В първия мач на двата тима за сезона, Разград триумфира - 1:0. ЦСКА трябва да пречупи и тенденцията да не играе добре в дербитата тази есен, след като загуби със същия резултат и от Левски.

С две думи - мачбол за титлата (колкото и рано да е) за Лудогорец или последен бастион на съпротивата срещу доминацията на Разград? Това е въпросът преди днес в 17,30 ч да видим играта на терена.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/232-54403/073100