ЦСКА публикува официална позиция, свързана с гостуването на ЦСКА 1948 в неделя. Както е известно, в последните дни имаше полемика относно това дали срещата трябва да се проведе на стадиона в Бистрица или да бъде преместена на националния стадион "Васил Левски". В крайна сметка обаче всичко остава без промяна и по програма, а от "Българска армия" не пропуснаха да направят коментар по темата.

Ето и какво пишат "червените":

"Информация относно гостуването ни в неделя

БФС не промени решението си мачът ни на 12.03. да се проведе в Бистрица. Изразяваме недоумението си от тази твърда позиция, предвид следните фактори:

1. Официалното становище на СДВР и ГДНП е, че двубоят е рисков с опасност от ексцесии. В официално писмо, входирано във футболната централа, полицията дава мнение срещата да не се провежда в Бистрица от опасения, че не могат да се гарантират редът и сигурността на посетителите и жителите на района.

2. Кметът на Бистрица - г-н Самуил Попов, с официално писмо, входирано до БФС, също изразява своите притеснения и счита провеждането на мача за "изключително рисковано за обществения ред и сигурност", а стадиона определя като неподходящ.

Бихме искали да информираме и за следното:

1. Представител на БФС на вчерашната официална среща между ЦСКА, клуба домакин и полицията не присъства, което намираме за крайно безотговорно.

2. Единственият аргумент, който получихме в защита на съвместното решение на футболната централа и клуба домакин, беше "запазване на спортния феърплей". Като примери бяха изтъкнати проведените срещи с "Левски" и "Лудогорец" в Бистрица. Тези сравнения намираме за нелепо оправдание. Нашите многохилядни фенове приемат лично съществуването на клуб, създаден с цел да пречи, провокира и краде историята на ЦСКА, затова и отношението към тима от Бистрица се изразява много по-бурно и страстно. Това от своя страна покачва риска по време на мачове между двата отбора. И докато на ст. "Българска армия" условията позволяват провеждането на мача поради големината, обезопасеността и най-вече липсата на гостуваща агитка, то на малкия стадион в Бистрица всички предпоставки за ексцесии са налице.

3. Клубът от Бистрица предоставя 250 билета за феновете на ЦСКА на цена от 30 лв. Пропуски за останалата част на стадиона няма да бъдат пускани в свободна продажба, а ще се купуват срещу предоставяне на лична карта от офисите на клуба. Определяме това решение като иноваторско, предвид това, че едва ли има друг клуб в света, който да не продава билети на фенове, които не познава лично. Но това пък е единственото, което можем да си обясним в цялата тази нелогична ситуация.

За финал - ЦСКА Е САМО ЕДИН!"