Треньорът на Байерн (Мюнхен) - Томас Тухел, предпочете ролята на "умряла лисица" преди днешния суперсблъсък от Шампионска лига.

Баварците гостуват на Манчестър Сити в дуел между двата тима, които бяха фаворити на букмейкърите за крайния успех, а мачът е от 22 часа тази вечер и ще може да го наблюдавате по MAX Sport 2 HD.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ТУК >>>

Тухел, който в кариерата си има една незабравима победа над Сити в Шампионска лига - тази от финала през 2021-а, който спечели с Челси, сподели следното:

"Стилът на Сити не се е променил от онзи мач. Не се е променил и с привличането на Холанд, защото атакаите им се развиват по същия начин. Той обаче им дава нещо в атака, което липсваше преди.

Ние сме аутсайдери и това не е случано. Очкавам да страдаме в дълги периоди, но трябва да действаме задружно и да на максимума от възможностите си.

Трябва да намерим начин да създадем ситуации, за да нараним съперника. Наясно сме какво ни очаква, защото срещу нас е тим, който иска да доминира".

По време на пресконференцията на Пеп Гуардиола не бе подминат въпроса за онзи финал от 2021-а, след който краен победител се оказа Тухел.

"Факт е, това се случи. Опитваме отново и така животът продължава напред. Пораженията и победите се забравят по същия начин, ако искаш да прогресираш и да се подобряваш. Това е част от играта.

Всеки сезон въпросът е дали ще спечелим Шампионска лига. Ясно е, че се опитваме и разбирам изискванията към нас. Но все пак срещу себе си срещаме топ отбори, които искат същото.

Мечтая да го изживея отново и ще дадем всичко, което обаче не означава непременно, че ще спечелим", заяви Пеп.