Уелс ще е без селекционера си Райън Гигс за старта на световните квалификации в края на месец март, съобщи официално местната федерация. Причината - легендата е с обвинения в насилие над приятелката си и друга жена, пробацията му е удължена до 1 май, а в този период - въпреки че законът не му го забранява, Гигс и федерацията са се разбрали той да не изпълнява функциите си.

47-годишният бивш играч на страната и Манчестър Юнайтед, спечелил всички възможни трофеи на клубно ниво, бе арестуван на 1 ноември миналата година след жалба, пусната от прителката му Кейт Гревил. Седмица по-късно и нейна близка се оплака, че е била ударена от Гигс.

Уелс вече бе воден от асистента на легендата Робърт Пейдж в мачовете с Ирландия и Финландия в Лигата на нациите през ноември, а любопитно, последният двубой на селекционера преди инцидента и ареста, бе в София срещу България. "Драконите" ни победиха с 1:0.

Сега пак Пейдж ще води тима срещу Белгия навън и у дома срещу Чехия в изключително трудния старт на световните квалификации в края на март. Надеждите са Гигс да се върне на поста напълно след 1 май, когато обвиненията срещу него евентуално да отпаднат.

Но е възможно да започне и дело, въпреки че уелската легенда отново отрече всички обвинения.

Ако съдът реши да започне действия срещу него, Гигс вероятно няма да бъде допуснат да води отбора на Евро 2021, където го класира.

Там съперници в групата са Швейцария, Турция и Италия.