Уейн Рууни е кандидат №1 да стане мениджър на родния Евертън. В неделя ливърпулският клуб уволни Рафаел Бенитес след серия слаби резултати, като към момента временно на поста е Дънкан Фъргюсън.

Букмейкърите вече приемат залози при ниски ставки това да се случи, но има един малък детайл, който може да забави или отложи такова развитие.

Рууни е действащ наставник на Дарби Каунти в Чемпиъншип, като върши отлична работа в клуба и не желае да си тръгва преди края на сезона.

Още повече, че моментът е деликатен, меко казано. Дарби е обявен в администрация, ръководството се сменя, а на отбора бяха отнети цели 21 точки. Въпреки това тимът на Рууни вече има 14 и не се е отказал да преследва спасението си от изпадане. Само 8 т. го делят от него, а то бе считано за напълно невъзможно.

С 35 точки, колкото би имал без санкцията, Дарби щеше да е в позиция, надалеч от плейофните места за влизане в елита.

Евертън иска Уейн, който тръгна за футбола именно от стадион "Гудисън Парк", да поеме нещата веднага. Легендарният нападател обаче се чувства емоционално задължен да не напуска Дарби сега - нещо, което вероятно би отнело и последната надежда за спасение, колкото и малка да е.

Ситуацията в елитния клуб също е много странна и не може да се каже, че Рууни би влязъл в някакъв оазис на спокойствие и лукс, ако се премести в родния тим. Евертън не е закъсал финансово, но изхарчи над 500 милиона евро за играчи в последните 5 години, а на терена резултатите са ужасни.

В момента "сините" дори са застрашени от изпадане (16-и с 19 точки), а преди сезона трансферният бюджет, даден на Бенитес, бе ... 1,7 милиона лири. Несериозно за отбор с претенции.