Владимир Будников е бил задържан от полицията в Благоевград заради това, че е хвърлил пиратка в краката на майка с две деца, които са се изплашили от случилото се. Освен това седалка на стадиона се е запалила в следствие на действията му, а след това украинецът е отказал да се подчини на полицейско разпореждане и е проявил съпротива.

Това гласи събраната от свидетелски показания информация, която от ОДМВР-Благоевград разпространиха във връзка със случката на трибуните по време на вчерашния двубой между Пирин и “Левски”. 

Първоначалната информация гласеше, че е Будников е бил влачен от полицията по стълбите на стадиона, а сега от полицейска страна също излязоха с позиция.

Снимка: БТА

“От ръководството на ОДМВР-Благоевград е разпоредена незабавна и пълна проверка на действията на полицейските служители, извършили задържането на лицето. При доказване на превишаване на служебните правомощия от страна на органите на реда ще им бъде потърсена съответната отговорност”, гласи още съобщението.

Междувремнно кметът на града Илко Стоянов също коментира инцидента. Ето и неговата гледна точка:

“Днес присъствах на футболния мач между “Пирин” и “Левски”. Няма да коментирам спортните събития, защото има достатъчно специалисти за това. Стадион “Христо Ботев” беше пълен, като за истински футболен празник, но за съжаление не се получи такъв, и то не заради резултата от срещата, а заради едно събитие, което помрачи настроението на всички.

На полувремето на мача, лично наградих Владимир Будников за това, че доброволно се включи в инициативата “Автобусът на надеждата”, при която ФК “Пирин” и Община Благоевград помогнаха на жени и деца от засегнатите военни райони. Само около 30 минути по-късно, след като излязохме с Владимир на стадиона тази вечер, той беше закаран от линейка в почти неконтактно състояние към болница. Тъжно е, когато един празник е на път да се превърне в трагедия, тъжно е да видиш млад и жизнен човек в това състояние, в което беше изнесен от стадиона! Нещо не е както трябва, защото и без война, ние продължаваме да даваме жертви, като общество! Компетентните органи трябва незабавно да се самосезират и да установят какво точно се случи и кой каква вина има за този инцидент. И аз ще настоявам за това! Дори Владимир Будников да е направил нещо нередно, това трябва да бъде установено по съответния ред, защото най-сбърканото правосъдие е правосъдието на физическата сила! Защото нито един човек не заслужава да бъде изнесен по този начин от стадиона! Но преди всичко пожелавам бързо оздравяване на Вова!”

 

Снимка: БТА