Напрежението преди сблъсъка между ЦСКА и ЦСКА 1948 ескалира няколко дни преди напечения мач, който по програма трябва да се играе в неделя (12 март) в Бистрица.

Гостите от ЦСКА са категорични, че не желаят срещата да е на малкото стадионче в полите на Витоша. От Сектор Г излязоха с позиция и призоваха за преместване на Националния стадион "Васил Левски".

"Трибуна Сектор Г" се обърна към "отговорните органи и институции" по въпроса, тъй като не могат да носят отговорност за действията на тълпите от фенове на ЦСКА, които ще останат извън трибуните без възможност да подкрепят "армейците".

Причината за искането е бройката от 300 отпуснати билета за гостуващи привърженици, която привържениците на ЦСКА считат за крайно недостатъчна.

Както е ясно, напрежението между ЦСКА и ЦСКА 1948 по традиция е сериозно. Домакините в този мач се радват на изключително лимитирана фенска подкрепа, докато агитката от стадион "Българска армия" се очаква да наброява поне 3000 души. Играчите на Саша Илич са лидери в класирането с 4 точки аванс пред Лудогорец, а настроението сред "червена" България е еуфорично.