В часовете след отпадането на Байерн (Мюнхен) от Шампионската лига, треньорският пост в клуба очаквано е най-дискутираната тема.

Тя бе обсъждана и в седмиците преди мачовете срещу ПСЖ, като според медиите в страната, отношенията между Ханзи Флик и шефовете му изобщо не са били добри. А след пировата победа в Париж и елиминирането от турнира, сякаш бъдещето на Флик със сигурност изглежда далеч от "Алианц Арена".

Първи новината разкри легендарният Лотар Матеус, който работи като анализатор за телевизия "Sky Germany", а и е в отлични отношения с бившия си съотборник Флик.

Според него, пъзелът вече е нареден и просто се чака края на сезона.

Матеус твърди, че Ханзи Флик ще е новият теньор на немския национален тим. Както знаем, Йоахим Льов си тръгва след Европейското. Немската федерация вече е имала разговори с него по темата, а предвид влошените му отношения с директорите, той е бил позитивно настроен към тази идея. След снощи вероятно желанието да поеме Бундестима вече е голямо.

А и самият Флик бе помощник на Льов в националния тим цели 8 години (2006-2014), познава отлично обстановката. А и водещите играчи в съблекалнята познават него. И го приемат като идеален вариант, особено тези, на които бе наставник в Байерн в последните близо 2 години.

Начело на баварския колос пък ще застане вундеркиндът на треньорската професия - 33-годишният Юлиан Нагелсман.

Той направи чудеса начело на Хофенхайм в началото на кариерата си, когато все още не бе навършил 30. В момента пък върши страхотна работа в РБ Лайпциг, като преди година дори изведе отбора до полуфинал в Шампионска лига, а в момента е в битката за титлата именно срещу Байерн. И пак бе в елиминациите на европейския шампионски турни, като достигна осминафинал.

За всички бе ясно, че един ден вероятно Нагелсман ще се озове в Байерн, но този ден изглежда все по-близо, а според Матеус, между двете страни вече текат усилено преговори, които са близо до успешен край.

Със сигурност в случая източникът Матеус е такъв, на който можем да се доверим предвид огромните му контакти в Байерн, а и в немския футбол изобщо.

Освен това той си позволи да сподели новината открито пред всички немски зрители. И е напълно уверен, че нещата, които казва, са факт.