Унгарският национален тим публикува първи снимки на своя играч Барнабаш Варга, който претърпя ужасяващ инцидент по време на двубоя срещу Шотландия от Евро 2024.

Варга бе отнесен от противниковия вратар и загуби съзнание на терена, като се наложи медицинските екипи да го спасяват с дефибрилатори.

Ужасни няколко минути на стадиона в Щутгарт, като за щастие Варга се размина с най-ужасния сценарий.

Варга имаше счупена скула и счупена челюст, като след успешна операция състоянието му вече е стабилно, а лекарският щаб на Унгария, заедно със селекционера Марко Роси бяха едни от първите, посетили играча в болницата.

"Барни е получил мозъчно сътресение при сблъсъка с вратаря и е загубил съзнание. Успял е да дойде на себе си преди да го качат на линейката. Получил е няколко фрактури на костите на лицето", разкри лекарят на унгарския тим.

Всичко това се случва, докато цяла Унгария чака да научи съдбата си на Евро 2024. В неделя вечер маджарите изквоваха третото място в Група "А" с драматичен гол в 100-ата минута, около половин час след ужаса с Барнабаш Варга.

За да се класират към елиминациите, унгарците трябваше да оставят още два от отборите заели трето място в групите си зад себе си, като единият бе факт още на следващата вечер.

Това бяха хърватите, които завършиха своята група с едва две точки и по този начин останаха зад хърватите в класацията на третите тимове.

Втората надежда на Унгария бе в група "С", където един измежду Словения и Дания трябваше да загуби своя мач, за да започнат празненствата в Будапеща. Това обаче не се случи и всичко ще се решава в последния ден от груповата фаза.

Унгария ще отиде на осминафинал, ако днес Грузия и Чехия не спечелят своите мачове. На този етап това изглежда най-възможният сценарий за маджарите.

Другият вариант пред тях минава през това Словакия и Украйна да загубят днешните си мачове, като украинците да го направят с поне два гола разлика.

И в двете групи днес може да има трети отбори с по-слаби показатели от унгарците, но пък и в двете групи може да видим резултати, които да оставят маджарите зад борда на Евро 2024 и да ги насочат към дома.

Снимка: Getty images