Унгарските медии не пропуснаха да отразят безредицие в центъра на българската столица, които се разиграха на фона на европейската квалификация между двете страни.

Разбира се, акцентът на медиите в страната е класирането на Европейското първенство, което дойде повече от драматично - след автогол на Алекс Петков в 97-ата минута, донесло равенството 2:2 и скъпоценната точка за маджарите.

"Близо 40 души бяха задържани, петима полицаи и над двадесет фенове бяха ранени при улични сблъсъци преди и по време на квалификацията.

Според българските власти четирима души са хоспитализирани със сериозни наранявания. Демонстрациите срещу Българския футболен съюз, заради които мачът срещу унгарците беше закрит, прераснаха в насилие. Тълпата пали коли, полицията използва водни оръдия и конфискува няколко забранени предмета, като пиротехнически средства и сигнални оръжия", написаха в местния сайт 24.hu.

Медиите отразиха и празненствата на унгарските фенове, които изгледаха мача в софийска кръчма.

Стана ясно, че Унгарската футболна федерация е уредила възстановяването на разходите, които феновете са изгубили за пътуването си към България. Привържениците очакваха, че ще гледат на живо мача на "Васил Левски", но Българския футболен съюз и СДВР призоваха УЕФА двубоят да е без публика.

Възстановени са парите както за билети за мача, така и за разходите по самолетни билети и хотели на тези, които не са могли да отменят резервациите си.