Треньорката на женския отбор на Челси - Ема Хейс, призовава в промяна на правилата при футбола при дамите и по-конкретно намаляване на размера на вратите.

Хейс е сред най-успешните треньори при жените със спечелената Купа на ФА през 2018-а и достигнат полуфинал в Шампионската лига през този сезон.

Тя смята, че женският футбол не трябва да е огледален на мъжкия и даде няколко примера защо.

"Ако сложиш мъж-играч до жена-играч в изправена позиция и двамата скочат, е ясно, че мъжът ще скочи по-високо. Ясно е и че мъжът ще изтича по-бързо деветте метра.

Често вратарките биват критикувани за представянето си в някои ситуации, но според мен вратата просто е прекалено голяма.

Вместо да взимаме всичко от мъжкия футбол огледално, можем да го адаптираме към нашия спорт според нашите очаквания за физическо и тактическо представяне.

Трябва да се промени психологическата настройка към женския футбол и той да бъде разбран, тъй като в повечето случаи хората се запознават с него като преди това са гледали само мъжки", обяснява Хейс.

Заради успехите си тя е спрягана за временен мениджър на мъжкия Челси, където Маурисио Сари най-вероятно ще бъде освободен след финала на Лига Европа.

Тя призна, че би приела подобно предложение.

Embed from Getty Images