Английският национал Деле Али изживя кошмарни минути на страх, а и насилие, след като въоръжени нахлуха в дома му в сряда.

24-годишният нападател на Тотнъм е в самоизолация заедно с брат си и приятелките на двамата. Те са изживяли огромен шок, след като посред бял ден в къщата са влезли обирджиите.

Али е бил заплашван, а при опит да окаже съпротива и да противоречи на нападателите, е получил удари по главата, преди маскираните гангстери да ограбят дома. Взети са няколко часовника, други ценности и неголяма сума пари.

Деле Али не е потърсил медицинска помощ след инцидента, но е уведомил лекаря на Тотнъм, че ще го направи днес с рутинен преглед, когато се яви на базата на отбора за индивидуална тренировка. Според него "нараняванията по лицето са дреболии".

Полицейският бюлетин потвърди, че нападателите са били двама, въоръжени с хладно и (вероятно) огнестрелно оръжие, подкрепяни вероятно от поне още един човек, който не е влязъл в къщата.

Нито Али, нито брат му, са свидетелствали за видян пистолет, но са заплашвани с ножове, както и приятелките им.

"Беше ужасно, но сега всички сме добре - написа Туитър Деле Али късно в сряда. - Благодаря ви за съобщенията в наша подкрепа."