Един от култовите южняшки отбори в Италия - Салернитана, може да се сбогува със сбъдналата се мечта за участие елита. Тя бе постигната след след 23 години пауза. Клубът успя да си осигури място в Серия "А" напълно заслужено и по спортен път, завършвайки сезона в Серия "В" на второто място.

Градчето Салерно бе обхванато от луди празненства, но ден по-късно ентусиазмът на тези страстни фенове бе охладен.

Причината е, че мажоритарен акционер в Салернитана е бизнесменът Клаудио Лотито, който вече от доста дълги години е собственик на римския Лацио.

А участието на двата отбора в една и съща дивизия е сериозен конфликт на интереси и италианските власти и ФИФА няма да го позволят.

Все пак добрата новина за феновете на Салернитана е, че Лотито веднага е заявил готовност да продаде клуба, за да не спира по никакъв начин развитието му.

Той получи срок от 30 дни да стори това, след което Салернитана официално ще бъде допуснат до участие в елита на Италия.

Макар доста скромен като успехи на терена, отборът на Салернитана е един от култовите представители на Южна Италия заради страстните си фенове.

Те са навсякъде с отбора, като със сигурност са една от най-сериозните агитки извън тези на големите колоси в местния футбол.

Привържениците на Салернитана често се забъркват и в скандали, като също така са известни и с някои крайно десни свои възгледи.

Снимка: Getty images

Снимка: Getty images