Феновете на Спартак дочакаха мечтаното си завръщане в елита на България след 13 години извън него, повечето от които преминаха в аматьорските групи.

Ентусиазмът на варненци обаче ще бъде охладен, защото първите няколко месеца от сезона им ще преминат с домакинства в Разград. Причинат е ясна - стадионът на Спартак няма задължителното за елита ни осветление.

Естествено, че предвид огромното съперничество между варненските тимове, домакинство на "Тича" е немислимо, което не остави Спартак с осоебно много варианти.

"Соколите" са получили отказ от лицензионната комисия да домакинства в Балчик или Каварна, което прави Разград следващата най-близка опция.

Възможно е БФС да направи компромис за първото домакинство на Спартак, както направи с Арда преди две години, но всеки следващ мач след това "соколите" ще играят в Разград.

Клубът вече е потърсил помощ от общината за изграждане на осветление. По всяка вероятност това ще се случи, но едва ли в следващи няколко месеца.

Подобен казус имаше и друг новак - Хебър. Стадионът в Пазарджик също не разполага с осветление, но клубът вече е договорил закупуването на системата от закритият тим на Царско село.

Прожекторите ще бъдат преместени в Пазарджик и така Хебър ще се спаси от надвисналата опасност да домакинства в Пловдив.

И третият новак в елита няма да може да използва собствения си стадион, но това не е изненада.

Става въпрос за столичния Сепетември, който ще избира между различни опции. При предишния си престой в елита, клубът домакинстваше на "Васил Левски", но това е най-скъпият и нерентабилен вариант.

Няма да е изненада, ако видим Септември на някой от стадионите на Славия, Левски или ЦСКА.