Отборът на Локомотив (София) ще бъде с нов треньор и обратно у дома за началото на следващия сезон.

Новият треньор на "железничарите" е Станислав Генчев, който вече доби опит в треньорската професия с шампиона Лудогорец.

Той бе в ролята на вечния временен вариант, като на три пъти застъпраше на поста след треньорски рокади и по този начин записа общо 47 мача начело на разградчани.

41-годишният Генчев бе начело на шампионите води 16 мача на шампионите и през тази кампания, като наследник на Валдас Дамбраускас и предшественик на Анте Шимунджа.

Негов помощник в Локотив пък ще е съотборникът му от тимовете на Левски, Васлуй и националния тим - Живко Миланов, който пък беше начело на Левски в края на миналия и началото на настоящия сезон.

Станислав Генчев заменя на поста Иван Колев, който вкара Локомотив в елита и свърши основната си задача - да запази мястото му там.

Днес за феновете на Локомотив пристигнаха много добри новини, защото собственикът Иван Василев призна, че отборът се завръща у дома - на стадиона в квартал Надежда.

Това ще се случи с началото на следващия сезон и ще се сложи край на мъката клубът да играе на други стадиони.

Локомотив започна сезона на комплекс "Царско село", а няколко кръга по-късно се премести и на националния стадион "Васил Левски", където доигра кампанията.