Кариерата на Кема Сиверанд в НФЛ приключи още преди да е започнала. 23-годишният новобранец не бе избран в Драфта, но получи шанс от Сиатъл, след като Сийхоукс го поканиха в състава си за тренировъчния лагер преди новия сезон.

Сиверанд обаче предпочете да проиграе с лека ръка възможността, за която мечтаят хиляди млади спортисти и бе освободен от отбора заради нарушаване на правилата. Защитникът е опитал да вкара жена в хотела на отбора, но за да не се набива ситуацията на очи, хитрият футболист е преоблякъл дамата с екипировка на Сийхоукс, за да не буди подозрение.

Планът му обаче не проработва и така той пада от два стола на земята - нито се урежда с жена, нито с шанс да си извоюва мястото в състава на отбора. Правилата в лагерите на отборите от НФЛ са още по-стриктни заради пандемията от COVID-19.

Младокът игра за колежанския Оклахома, след което не бе избран в Драфта, но от Сиатъл явно бяха харесали качествата му и го поканиха за подготовката за новия сезон. 

Това обаче далеч не е първи подобен случай на изобретателност в професионалната лига по американски футбол. Преди време Дион Лонг бе освободен от Сейнт Луис Рамс заради същата причина, а излагацията за него бе двойна, защото провинението му бе излъчено в документалния сериал Hard Knocks.