Еквадорският футболен национал Первис Еступинан бе причината за мащабна акция из улиците на столицата Кито.

След впечатляващата победа на еквадорците с 6:1 над Колумбия в световна квалификация, се оказа, че Еступинан е загубил своя паспорт и не може да се завърне в Испания, където играе за местния Виляреал.

В признак на отчаяние, левият краен бранител, който вкара шестия гол за успеха над Колумбия, реши да се обърне за помощ към хората от столицата Кито чрез социалните мрежи.

С публикация в Туитър той заяви, че е загубил три малки черни чанти, като в една от тях са личните му документи. Еступинан описа районите, в които може да са вещите му, като според него най-вероятното място бе квартал Карапунго, който определено не е сред най-безопасните в Кито.

Само за секунди публикацията на играча бе споделена над 5000 пъти, а из улиците на квартал Карапунго се забеляза невиждана активизация. Хората обикаляха и търсеха документите на своя национал.

Посланието #LasMalasdePervis (Багажът на Первис) дори стана вайръл в социалните мрежи.

Няколко часа по-късно Еступинан е получил сигнал, че багажът му е намерен от семейство в квартал Карапунго.

Без да губи време играчът отишъл на посочения адрес, за да получи своя багаж и най-вече паспорта, който бил най-ценното нещо в него.

Первис Еступинан дори се снима с 18-те човека, живеещи в този дом, като обеща на децата да получат негови екипи от клубния му Виляреал.