Теодор Борисов е поредният гост на "SportCast" и разговорът му с Деян Веселинов определено си струва да се види и чуе.

Спортният журналист и заклет футболен пътешественик разказва за невероятните си приключения с пътувания в 36 държави за по-малко от 3 години време. Посетил е общо 125 мача по време на тези си странствания, а няма как това да не произведе куп истории.

Борисов показва за пореден път огроминте си познания за играта в региона, които е натрупал през годините. Ще чуете и анализ на представянето на цялата група балкански отбори на Евро 2024, както и на какво се дължи словенския спортен фурор.

Разбира се, неизбежно е да се мине и през въпроса "за 100 000 лева" - това ли е краят на хърватското златно поколение?

Мнението му за европейското:

"Световното и европейското първенство са като 3000 метра стипълчейз - казва гостът на "SportCast". - Преценяваш си стъпките и силите, но има едно водно препятствие, в което може да се спънеш и да спреш. Така се случи с хърватите.

Очаквах Албания да изненада някой отбор в групата и така стана.

Не може да се правят генерални заключения от един мач. Румъния би Украйна с 3:0 и се заговори, едва ли не, че това е новото поколение на Хаджи и останалите. Но те имаха проблеми с Лихтенщайн седмица преди еворпейското, и не можаха да победят нашия отбор...

Всички отбори показват каквото могат. Регламентът е трудно разбираем, но пък опасенията, че с 24 отбора ще има слаби, ще е размито, не се оправдават.

Като цяло съм доволен от нивото на футбола на турнира."

Вижте и чуйте целия разговор на Деян Веселинов с Тео Борисов - интересно е и си струва.