ФИФА използва еуфорията около жребия за груповата фаза на Мондиал 2022, за да презентира първата официална песен за турнира.

Химнът се казва Hayya Hayya (Better Together) и има всички предпоставки да се превърне в хит около футболните мачове.

Изпълнител на един от официалните саундтраци към световното е популярният в Катар  Aisha, който си партнира с малко известните в Европа Davido и Trinidad Cardona.

Авторите на песента я изпълниха за първи път на церемонията по тегленето на жребия и си пожелаха много футболни емоции през ноември и декември, когато ще се проведе турнирът.

В клипа се появяват паметни моменти от историята на надпреварите, както и автентични кадри на някои от най-великите футболни легенди.

Официалният албум с всички песни, посветени на световното, ще излезе до лятото.

От ФИФА побързаха да се похвалят, че в селекцията ще има мелодии за всеки вкус.

Идеята на организаторите е музикалното оформление на Мондиал 2022 да бъде максимално пъстро като звучене и разнообразно като стилове, за да улови мултикултирализма на всички държави-участници.

Все още не е ясно дали новият химн на световното ще постигне успеха на други емблематични песни, посветени на предишни издания.

Преди година в мащабно гласуване футболните фенове избраха хита на Рики Мартин Livin La Vida Loca от Мондиал 1998 във Франция като най-великата песен, посветена на световни първенства по футбол.

А дали новата песен ще се радва на същия успех - изгледайте видеото и преценете сами...