Бившият датски национал Никлас Бендтнер доста по-често е попадал в заглавията с изцепките си извън терена, отколкото с тези на терена.

Безспорно талантлив играч, който игра за Арсенал и Ювентус, записа и 81 мача за Дания. Той обаче бе от онези футболисти, които не бяха пример за професионализъм и често се забъркваха в неприятности.

Именно заради това автобиографията му "Двете страни" предизвика любопитството на феновете, а в Италия решиха да публикуват кратък откъс от нея.

Става въпрос за проститутките, с които Бендтнер бе спипван в миналото. В случая той обяснява, че просто хора като него са имали лош къsмет, но в никакъв случай не са единствените, които прибягват до такива услуги.

"Всеки го прави, може би 90% от играчите. Просто тези, които ги хващат, имат лош късмет.

Чудите се защо на футболни звезди се налага да плащат за секс, при положение, че лесно могат да имат доста момичета.

Причината е проста. С професионалистки няма риск. Тама няма чувства и очаквания. Обикновените момичеta след това се опитват да те изнудват, заплашват те в социалните мрежи.

Измислят си истории, или те снимат как спиш гол, подобни неща.

Именно заради това поръчването на проститутки е честа практика. Правехме го преди мачове, понякога в хотелите, където треньорите са през няколко стаи от нас.

Друг път сме се крили на забравени от бога места, но така стоят нещата при всички играчи", пише той.