Любопитна история беляза края на редовния сезон в Националната футболна лига в Щатите. Тя се случи в Тампа, Флорида, а главен "виновник" в нея бе легендарният Том Брейди, който е куотърбек на местния отбор - Тампа Бей Буканиърс.

Преди няколко месеца той пожела лично пред ръководството да бъде привлечен Антонио Браун - нападател, който да даде нов тласък на тима към плейофите. Рисийвърът е несъмнено с големи качества, но скандалите не спират да го пресладват от години и шефовете на Тампа имаха своите резерви да го вземат. Все пак Браун пристигна в отбора, но с минималния договор от 1 млн. долара за сезона. И с няколко вписани бонуса - 45 хванати паса, 600 изработени ярда, както и тимът да стигне до плейофите.

Последното бе подпечатано още преди седмица, но големият финансов стимул от 250 000 долара бе, ако Антонио успее да направи 45-те хванати паса. Преди мача на Тампа с Атланта снощи той имаше само 34 и изглеждаше трудно да се види как ще се случи.

Особено, след като преди последната четвърт на двубоя, му оставаха 7 за 15 минути.

За да постигне целта, трябваше нещо, което не се случва никак често - куотърбекът да търси основно един от нападателите си в решаващите минути, а и той да хваща всеки хвърлен към него пас.

Но стана - Брейди насочи играта изцяло към Браун, той хвана 7 пъти топката, направи и втория си тъчдаун в мача, с което заработи бонуса от 250 000 долара. А Тампа спечели мача с 44:27.

В края двамата се прегърнаха с широки усмивки, като е ясно, че не парите са основната причина. Те са нищожни на фона на ресурсите на отборите и заплатите в НФЛ. Но Брейди спечели още един верен и отдаден съюзник в атаката, след като вече там играе неговият стар приятел - тайд ендът Роб Гронковски, с когото спечелиха няколко титли в Ню Инглънд. Тимът изглежда изключително здрав като колектив, изграден около легендарния Том, и е заплаха за всеки съперник в плейофите.

Тампа ще срещне Вашингтон на старта на пътя си към Супербоул, на който е и домакин този сезон. Мачът за титлата в американския футбол е на 7 февруари точна на стадиона на Брейди и компания.