Играчи, фенове и анализатори настръхнаха след последния мач от редовния сезон в НФЛ, в който Филаделфия загуби у дома с 14:20 от Вашингтон.

Резултатът не е изненадващ - гостите играеха за класиране в плейофите, което постигнаха, а Фили бе елиминиран.

Но в края на третата четвърт, при изоставане от едва три точки (14:17), треньорът на домакините Дъг Питърсън странно извади от игра куотърбека си Джейлиън Хъртс, за да го замени с... третия избор Нейт Съдфелд. Той не е влизал на игрището от 2 години, а тогава се появи за няколко минути, отново като трети избор и заради травми.

Филаделфия Ийгълс започна мача и без четирима титуляри.

Реакцията бе гневна най-вече в Ню Йорк, където след победа по-рано вчера над Далас с 23:19, отборът на Джайънтс чакаше услуга от големия си враг в дивизията.

Едно от най-старите съперничества е между Филаделфия и Ню Йорк, но в НФЛ е прието честната игра и достойнството да са по-силни от всяка вражда. Ийгълс сякаш се отказаха, а не бяха никак далеч от това да обърнат мача и имаха възможности за това.

Но с третия куотърбек, който е далеч от класата на титулярите...

"Това е гадно, повръща ми се! Защо Хъртс не е на терена?!", изригна в Туитър още по време на играта Дариус Слейтън, звезда на Джайънтс.

"Не е заради голяма почтеност... Явно Фили мрази нас повече от Вашингтон", отвърна му Голдън Тейт, друг играч на Ню Йорк. Любопитно - той дойде в Джайънтс именно от Филаделфия, би трябвало да знае добре това.

"Играехме да победим, а аз взех решенията, за да го направим", отвърна лаконично и остро на въпросите след мача треньорът Питърсън.

Фактите са, че в най-слабата като баланс дивизия през този сезон, Вашингтон отива в плейофите и за награда ще приеме Тампа Бей с Том Брейди идната неделя в първия кръг. Ню Йорк отпада, както и Далас, и Филаделфия - останалите три тима в дивизията.

Пълната програма за плейофите в НФЛ:

Събота, 9 януари

Бъфало - Индианаполис

Сиатъл - ЛА Рамс

Неделя

Вашингтон - Тампа бей

Тенеси - Балтимор

Ню Орлиънс - Чикаго

Понеделник

Питсбърг - Кливлънд.

Отборите с най-висок ранкинг - Канзас Сити (актуален шампион) и Грийн Бей, влизат директно във втория кръг.