Сериозен скандал се разрази преди контролата между Перу и Мароко, която ще се играе довечера в испанската столица Мадрид. Южноамерикански национали и фенове се биха заедно с местната полиция, а в резултат на което четирима играчи се озоваха в ареста.

До абсурдната ситуация се стигна, след като стотици фенове на Перу се събраха пред хотела на отбора, за да приветстват любимците си. Един от футболистите - Педро Гайесе, се опита да пробие полицейския кордон, който разделяше двете страни, за да поздрави запалянковците.

Играчът обаче бе бутнат назад от полицай, като той му отговори със същото. След което настана невъобразимо меле.

В боя се включиха и останалите национали на Перу, феновете, както и подкрепления от полицията.

Заради агресията вратарят Педро Гайесе и още трима национали бяха арестувани и отведени в полицейския участък. Наложи се намесата на посланика на Перу в Испания, а под угрозата скандалът да прерасне в дипломатически, футболистите бяха освободени 3 часа по-късно, без повдигане на обвинения. И в крайна сметка ще играят довечера срещу Мароко.

От полицията в Мадрид излязоха с официално становище, че служителите са действали според разпорежданията и затова не са допуснали преминаване през кордона. И показаха видео от баталните сцени, на което се вижда как футболисти на Перу налагат с юмруци униформените.