Слух, че звездата на Манчестър Юнайтед и френския национален тим - Пол Погба, повече няма да играе за родината си, обиколи социалните мрежи и някои големи онлайн издания по света. Той тръгна от публикация на "Тhe Sun".

Според публикацията, решението на 27-годишния халф по никакъв начин не било свързано с футболни причини, а изцяло с политически. Мотивът за шокиращото решение били думите на президента Еманюел Макрон. В едно от последните си интервюта той коментира радикалния ислям, като поводът е убийството на френския учител Самуел Пати.

Президентът говори за борбата с ислямисткия сепаратизъм, целящ да създаде паралелен ред в някои мюсюлмански общности в страната и да отхвърли ценностите на Републиката. С някои от думите си той намекна, че зад всички терористични актове стоят мюсюлмани, което предизвика остри реакции сред изповядващите тази вяра.

Един от тях е Пол Погба, който е вярващ мюсюлманин. Неговите родители са от Гвинея, дори и братята му са родени в африканската страна. Малко след преместването на семейството във Франция, се ражда и Пол.

И така се стигна до публикацията, че заради коментарите на Макрон, които той приема за обидни, Погба е готов да се оттегли от националния тим. С него той финал на Евро 2016 и спечели Мондиал 2018. И на двата форума халфът на Манчестър Юнайтед имаше основна заслуга за доброто представяне.

Още по обяд днес, часове след появата на новината, халфът опроверга в Инстаграм. "Несериозно. Фалшиви новини", написа той, слагайки печат върху скрийншот с публикацията на "Сън".

За Франция Погба е изиграл 72 мача, като за разлика от представянето му на клубно ниво, с екипа на "петлите" той винаги е показвал огромно желание и постоянство.

Не така стоят нещата с представянето му в Манчестър Юнайтед, където Погба непрестанно е обвиняван, че не се влага достатъчно в мачовете.

Все пак очакванията към него са огромни, защото качествата му са безспорни, а той е сред най-добрите халфове в съвременния футбол.

Снимка: Getty images