Преди почти пет години феновете на ЦСКА си осигуриха присъствие в спортните емисии по цял свят заради хореографията си в двубоя за Купата срещу Созопол.

Ултрасите на "армейците, които по онова време играеха във "В" група, сътвориха истински шедьовър по трибуните на "Българска армия", вдъхновен от вечната сага на Джордж Лукас - "Междузвездни войни".

Поредицата е обичана от малки и големи по цял свят, а като най-пресен пример може да се посочи... футболен мач в Мексико.

Отборът на Тихуана, който така или иначе има една от по-екстравагантните емблеми в световния спорт, изобразяваща хрътка, също отдаде почит на легендарните филми.

При това не за първи път.

При домакинството на Тигрес, количката, която изнася контузените футболисти бе преобразена в един от знаковите космически кораби от "Междузвездни войни" - "Милениъм Фалкън" (Хилядолетния сокол), чийто капитан е Хан Соло.

Феновете побързаха да се пошегуват, че Силата е била с футболистите на Тихуана, след като те не допуснаха гол във въпросния мач, но имаше и такива, които твърдяха противното, защото "хрътките" също така не успяха да се разпишат срещу бившия отбор на Емил Костадинов.

През миналия сезон клубът имаше два тематични екипа, посветени на филмовата поредица и цял един мач, който премина под знака на "Междузвездни вйни". Тогава футболистите излязоха на терена под звуците на легендарния саундтрак, като бяха придружавани от специализираните части на Галактическата империя - така наречените "Стормтрупърс".

Това се случи паралелно с премиерата на последния филм от сагата за Люк Скайуокър - "Епизод IX: Възходът на Скайуокър".