Скандал и една хилядна от секундата накараха новата звезда в спринта на 110 метра с препятствия бързо да смени спорта.

Девън Алън е най-бързият човек в дисциплината през сезона, а всички очакваха тази нощ той да спечели финала на Световното първенство в родината му САЩ.

27-годишният атлет обаче бе дисквалифициран заради фалстарт. Системата показа, че той е стартирал една хилядна от секундата по-рано, а заради пренебрежимо малката разлика, той искаше да бъде допуснат до старта.

Последваха спорове и разправии, но в крайна сметка Алън изгледа финала от съблекалнята, а шампион стана неговият сънародник Грант Холоуей.

Случилото се явно улесни Алън в решенито му окончателно да смени спорта и да остави лекоатлетическата писта встрани.

Преди няколко седмици той се яви на пробен период за американски футбол. Спорт, който той е практикувал в колежа и не му е никак непознат.

На пробите той впечатли с бързината си скаутите на Филаделфия Ийгълс, като получи договор за новия сезон.

"Страдам, че не успях да бягам. Не мога да повярвам, че става дума за фалстарт от една хилядна от секундата. Пистата тук е толкова близо до трибуните, а феновете са толкова шумни, че се разсеях за момент.

Целта ми е да играя в НФЛ и да помогна на Ийгълс да спечелят Супербоул. Няма да мисля за атлетика.

Леката атлетика е изключително труден спорт, защото тренираш цяла година за едно състезание, което трае 13 секунди. Цялата ти личност се изгражда върху едно състезание", сподели той.